Gutenberg: Et kraftig verktøy for publisering med WordPress

En bedre skriveopplevelse i WordPress

Publisert

 WordPress kommer stadig med forbedringer, og det er ikke lett (eller nødvendig) for en webredaktør å ta i bruk alt som er nytt. Men: noen ganger kommer det banebrytende ny funksjonalitet. Gutenberg WordPress plugin er en slik revolusjon – denne nyheten må du få med deg!


Et splitter nytt grensesnitt for å lage innhold

Gutenberg er en plugin utviklet av WordPress sitt kjerneteam. Snart blir denne del av selve WordPress. Målet er å endre måten alle lager webinnhold på!

 

 

Hvordan kan Gutenberg hjelpe oss?

WordPress har allerede et brukervennlig grensesnitt for publisering. Det er enkelt å legge inn tekst, bilder, video og innhold i innlegg eller sider. Men hva om sidemalen overhodet ikke passer til innholdet du skal publisere?

I slike tilfeller er det ikke én standardisert måte å løse problemet på: det kan løses med en plugin, en shortcode, et custom felt eller en sidebygger. Dette gjør grensesnittet med komplekst, og opplæring av nye bidragsytere tar lenger tid. 

Gutenberg gjør dette enkelt: Alt innhold på en side, er blokker. Alle blokker settes inn på samme måte, i et supereffektivt grensesnitt. Siden alle blokker har egne innstillinger og kan manipuleres raskt, er det enkelt å lage mer innbydende sider. Gutenberg gir markedsavdelingen et nytt og kraftig verktøy!

Se Gutenberg i aksjon

Gutenberg gir deg flere muligheter enn vi kan nevne i én bloggpost – titusenvis av utviklertimer ligger bak! Under følger noen praktiske eksempler som viser fram grensesnittet.

Tilpass farger og størrelser til budskapet

 

Ønsker du en bakgrunnsfarge? Det er enkelt! Gutenberg sier ifra dersom fargekombinasjonen er uheldig.

 tekst-redigering

Endre markup og rekkefølge

Merk de hendige snarveiene for å legge til en ny blokk, og se også hvor enkelt det er å endre formatering eller rekkefølge.

 

struktur

Super bildebehandling

Så enkelt er det å lage og tilpasse bildegallerier i innholdet.

  

bildebehandling

 

Hva slags teknologi ligger bak?

Glad du spør. Gutenberg er bygd fra grunnen i Facebook’s populære JavaScript-rammeverk React. React-applikasjonen benytter REST API-et til WordPress-kjernen, og fungerer derfor som en helt uavhengig løsning.

Frontkom har en rekke React-utviklere, noe som har hjulpet oss med å videreutvikle Gutenberg, og til og med gjøre Gutenberg tilgjengelig for Drupal CMS – så begeistret er vi for plattformen!

Kan jeg ta i bruk Gutenberg i dag?

Ja! Med enkle tilpasninger kan du ta i bruk dette nye verktøyet allerede nå. Ta kontakt, så gjør vi en gratis vurdering av hvordan deres organisasjon kan kommunisere mer effektivt med Gutenberg.