WordPress 5 - Starten på en Gutenberg-æra

Publisert

 

Millioner av nettredaktører vil juble og noen skriker ut i sinne, men nå er det ingen vei tilbake: Den blokkbaserte sidebyggeren Gutenberg vil føre til store endringer i  hverdagen til brukere av Wordpress. Med versjon 5 er Gutenberg nå forhåndsvalgt editor i WordPress.

Gutenberg ser tilsynelatende enkelt ut: Du får en enkelt vindu og et område å skrive på, men mulighetene åpner seg med en gang man begynner å utforske galleriet av blokker som følger med.

Trenger du flere så sørg for å følge med på vår nettside https://gutenbergcloud.org/blocks.

Skjermbilde 15

Gutenberg vil redusere tiden det tar å lage lekre kampanjesider. Kanskje setter Gutenberg en standard som gjør at alle andre sidebyggere blir satt i skyggen. Blir Gutenberg den åpne kildekodens Sidebygger med stor S?

Vi tror fort det kan skje. Arbeidet som er gjort med Gutenberg er så massivt at å starte en «konkurrende» sidebygger på andre CMS neppe vil kunne nå opp til samme nivå. Det var denne tankegangen som var med på vår beslutning om å dra Gutenberg ut av WordPress og lage en Drupal-versjon som du kan teste her: https://drupalgutenberg.org/

Med 5.0 er iallfall milepælen nådd. Velkommen til Gutenberg-æraen på WordPress.

Henrik Akselsen

Henrik Akselsen

CMS-konsulent, utvikler og webanalytiker i Frontkom. Langt over gjennomsnittet interessert i hva som fungerer på web, og hvordan man kommer ditt via innholdstrategi og analyseverktøy.